Wil jij voor je kind ook meer rust en structuur in de dag?

Met Pictokaarten maak je de dag visueel inzichtelijk voor je kind. Zodat je kind weet hoe de dag gaat verlopen en dit draagt bij aan duidelijkheid, overzicht, voorspelbaarheid en veiligheid.
Je kan de Pictokaarten goed gebruiken voor de vaste en elke-dag-terugkomende structuur maar ook voor dingen die per dag kunnen verschillen.
Een witheboard met picto’s kan je elke dag kan wijzigen. Dit zal veel vragen wegnemen en visueel en duidelijkheid overzicht bieden. Voor meer informatie kan je ook het blog hierover lezen.

 

In de praktijk brengen!

Mocht je denken dat dit helpend kan zijn binnen jullie gezin dan wil ik je graag ondersteunen dit ook te kunnen uitvoeren. Ik heb pictokaarten ontworpen voor een groot aantal momenten van de dag. Je mag deze gratis downloaden. Je kan ze vervolgens lamineren, uitknippen en voorzien van een magneetstrip. Zo kun je ze gebruiken op een magneet of witheboard. Het is handig dit bord te voorzien van een indeling door lijnen te trekken met een permanente stift of door een gekleurde tape.