Deze animatie legt in 3 minuten uit wat passend onderwijs inhoudt. Onder andere de zorgplicht voor scholen, de samenwerkingsverbanden met reguliere en speciale scholen en de verdeling van het geld voor extra ondersteuning komen aan bod. (bron: www.passendonderwijs.nl)

Passend onderwijs gaat van start per 1 augustus 2014. De meningen zijn verdeeld. Wat vind jij er van? Denk je dat dit goed is of heb je er twijfels over.
Waar liggen kansen en wat zijn de uitdagingen? Zie jij voordelen of nadelen of misschien allebei? Ik ben benieuwd naar je mening.

2 antwoorden
 1. bracke
  bracke zegt:

  Als het geen bezuiniging is waarom wordt er dan de komende jaren. Steeds minder geld in het passend onderwijs gestopt. Lieg mensen niet voor, pinokkio. Wat er nu weer wordt beweerd is klink klare onzin.

 2. Susanne
  Susanne zegt:

  Zolang het belang van ieder kind voorop staat vind ik dit systeem ook voordelen hebben. Gemengde klassen vind ik een voordeel, mits de school/leerkracht het aankan en er begeleiding op maat is. Tegelijk is het beangstigend dat de scholen zo’n grote verantwoordelijkheid krijgen.

  ‘Onze school’ stond al open voor speciale leerlingen, maar als een school alleen passend onderwijs heeft omdat het moet of als je -als ouder- niet op een lijn kan komen met de achool van je kind, dan lijkt het me geen prettige situatie.

Reacties zijn gesloten.