Keuzes maken

Keuzes maken is niet een van mijn talenten. Ik blijf vaak dubben en afwegen. Als ik dit kies wat dan en als ik dat kies… Gek word ik er soms van.

 

Nu stond ik de afgelopen tijd voor een keus die ik moest gaan maken. Ik heb al een tijd de wens voor mezelf te beginnen. Dat heb ik een tijd geleden ook gedaan maar kwam niet van de grond vanwege tijdgebrek. Naast een baan en een gezin is het lastig om veel tijd en energie te steken in het opbouwen van iets nieuws.

In mijn werk kwam ik op een punt dat ik, door allerlei omstandigheden, de uitdaging en het plezier aan het verliezen was. Dat zette het maken van een keuze op scherp. 

Toen ik vanwege mijn expertise, kennis en ervaring door een basisschool werd gevraagd om met een klas aan de slag te gaan ben ik die uitdaging met veel plezier aangegaan. Hieruit is een zeer positief en leuk traject gerold waarvan ik hoop dat er nog vele mogen volgen!

Door alles op een rij te zetten waarbij ik de uitdagingen en mogelijkheden zwaarder heb laten wegen dan de twijfels kwam ik tot de keus om mijn baan op te zeggen.

Ik ga me de komende tijd richten op mijn eigen bedrijf in het bieden van training, coaching en ondersteuning binnen het onderwijs en hulpverlening.

Het gevoel van opluchting en het enthousiasme dat het me oplevert is een bevestiging. Of het me gaat brengen wat ik er van hoop? Dat weet ik niet. De tijd zal het uitwijzen.

Wat ik geleerd heb is dat keuzes maken je verder brengt en uitdaagt tot groei!

Ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog steeds moeite hebben met het maken van keuzes maar deze goede ervaring neem ik mee waardoor het iets makkelijker wordt!